2016. október 8., szombat

Hackbraten

Újabb dél-német klasszikus, bár ez nagyon közel áll a magyar egybesült fasírozotthoz. Az enyém egy alaprecept, de minden tájegységnek megvan a maga variációja. Körete sok minden lehet, rizs, Bratkartoffeln, Kartoffelgratin, Salzkartoffeln, és különféle szószok vagy mustár. Könnyű elkészíteni és hidegen is nagyon fincsi.



Hozzávalók:
500 g darált hús (sertés, marha mix)
1,5 szikkadt zsemle
1,5 tojás
2 kis fej hagyma finomra vágva
1 tk mustár
1 ek petrezselyem finomra vágva
2 tk kapri bogyó
1 tk fokhagyma granulátum
1 tk őrölt paprika
só, bors
50 ml sör

Elkészítés:
A zsemlét kockára vágjuk és hideg vízbe áztatjuk, ha megpuhult jól kinyomkodjuk és egy nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és alaposan összedolgozzuk. Kiolajozott, hőálló sütőformába tesszük a masszát és elsimítjuk a tetejét, kissé domború formára.


Előmelegített sütőben, 200 fokon (hőlégkeveréssel 180 fokon) 50-60 perc alatt készre sütjük. A sütési idő kb. felénél locsoljuk meg a tetejét kevés sörrel, így nem szárad ki és remek aromát kap.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése